14. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje: Energetska i procesna postrojenja

POWER & ENERGY MASTERS

9. međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije

UMAG, HOTEL ‘SOL GARDEN ISTRA’ 9. - 11. LIPNJA 2021.

Pridružite nam se na nadolazećem Savjetovanju i Forumu

Prvo međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje ‘Energetska i procesna postrojenja’ održano je 1994. u Dubrovniku kao prvi stručni skup koji je održan u tom gradu nakon razaranja kojima je bio izložen 1991. godine. Ipak, već je prvo Savjetovanje imalo odličan odaziv stručne javnosti, a tijekom godina broj sudionika je stalno rastao. Od 2004. godine programu je dodan Međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije kojemu je posvećen posljednji dan Savjetovanja, a 2012. održavanje skupa prebačeno je u Rovinj.

Uobičajene teme Savjetovanja, odnosno Foruma su sljedeće:

  • energetsko gospodarstvo, zakonodavstvo, aktualnos iz energeke
  • energetska i procesna postrojenja, zašta okoliša
  • ispivanje, praćenje, sanacija i osuvremenjavanje postrojenja
  • upravljanje, rukovanje, održavanje, goriva i maziva
  • gospodarenje energijom, učinkovita uporaba energije, energetska učinkovitost
  • značaj i uloga obnovljivih izvora energije
  • izvedeni projek i mogućnos primjene obnovljivih izvora energije.

Na posljednjem skupu održanom 2018. godine okupilo se 350 sudionika: stručnjaka i znanstvenika iz područja energeke i energetskog gospodarstva, plinske tehnike, obnovljivih izvora, zašte okoliša, predstavnicima visokoškolskih i ispitnih ustanova, stručnih udruga i državnih jela, ali i proizvođača energetske opreme, postrojenja i uređaja te inženjerskih, projektantskih i konzultantskih tvrtki iz Hrvatske i svijeta.

Pokrovitelj

Test

Test

Organizatori

Test

Test

O Savjetovanju i Forumu

Prvo međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje ‘Energetska i procesna postrojenja’ održano je 1994. godine u Dubrovniku kao prvi stručni skup koji je održan u tom gradu nakon razaranja kojima je bio izložen 1991. godine. Ipak, već je prvo Savjetovanje imalo odličan odaziv stručne javnosti, a tijekom godina broj sudionika je stalno rastao. Od 2004. godine programu je dodan Međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije kojemu je posvećen posljednji dan Savjetovanja, a 2012. održavanje skupa prebačeno je u Rovinj, dok je 2014. programu dodana tema elektromobilnosti. Međunarodna znanstveno-stručna savjetovanja ‘Energetska i procesna postrojenja’ i Međunarodni forumi o obnovljivim izvorima energije održavaju se svake dvije godine.

Power & Energy Masters je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine, klasa: 131-01/21-01/2, ur. broj: 531-01-21-3).