Klima-forum

8. forum o hlađenju, klimatizaciji i ventilaciji

Umag, hotel 'Sol Garden Istra' 7. i 8. listopada 2021.

Najveća smotra u području hlađenja, ventilacije i klimatizacije

Tranzicija je riječ koja se sve češće može čuti kada se govori o energetici. Međutim, i termotehnika prolazi ubrzanu preobrazbu kako bi bila energetski učinkovitija i, naravno, okolišno prihvatljivija. Tako se radne tvari u rashladnoj i klimatizacijskoj tehnici redovito susreću sa sve strožim zahtjevima, što predstavlja nove izazove za proizvođače uređaja i opreme, ali i za njihove korisnike.

Stoga je 8. klima-forum, kao najznačajnije događanje u tehnici grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije u Hrvatskoj i susjednim zemljama, nastojao pobliže objasniti što donosi revizija Uredbe Europske unije o fluoriranim stakleničkim plinovima ('F-Gas regulativa').

Uz to, pokazani su i mnogi zanimljivi ostvareni projekti i dostignuća vodećih domaćih i stranih proizvođača rashladne i klimatizacijske opreme i uređaja. Pri tome su posebice bila istaknuta digitalna i pametna rješenja koja omogućavaju smanjenje potrošnje energije, a time i utjecaja na okoliš, dok se istodobno povećava udobnost boravka u zatvorenim prostorima.

 

 

 

 

 

Klima-forum je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine, klasa: 131-01/21-01/2, ur. broj: 531-01-21-3).

Pokrovitelji:

Znanstveno-stručni pokrovitelji:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: