Voda na dlanu 2022.

2. konferencija o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji

Zagreb, Kongresni centar 'Antunović', 10. ožujka 2022.

Vodu treba čuvati, baš kao kap vode na dlanu

Vodnokomunalno gospodarstvo jedno je od područja koje je primjetno osjetilo prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Naime, svaka članica EU-a može znatno poboljšati vodoopskrbu i odvodnju projektima uz pomoć sredstava iz europskih fondova. U Hrvatskoj se tako slika vodnog gospodarstva već popravila, a bit će još i bolja.
S druge strane, s pročišćavanjem otpadnih voda ne bi trebalo pretjerivati ni kada je riječ o dimenzioniranju postrojenja ni kada je riječ o stupnju pročišćavanja. U vezi s pročišćavanjem otpadnih voda, ostaje problem mulja, no već sada postoje nekoliko rješenja kako se on može uspješno rješavati.
U svakom slučaju, vodu kao vrijedan resurs treba čuvati, koristiti na odgovarajući način, pozorno i štedljivo, uz primjenu najsuvremenijih tehničkih rješenja za upravljanje sustavima vodoopskrbe, praćenje i nadzor njezine potrošnje i kvalitete, ali i postupaka njezine obrade, pripreme, pročišćavanja i zaštite.
Naravno, da bi sve to bilo moguće ostvariti, potrebna je jasna strategija.
Sve to, ali i još mnogo toga, bile su teme druge po redu Konferencije o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji Voda na dlanu.

 

 

Voda na dlanu je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine, klasa: 131-01/21-01/2, ur. broj: 531-01-21-3).

Pokrovitelj:

Znanstveno-stručni pokrovitelji:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: