Plinarski forum 2023.

22. plinarski forum

Zagreb, Kongresni centar 'Antunović', 9. ožujka 2023.
0
DANA
0
SATI
0
MINUTE
0
SEKUNDE

Plin se još ne predaje!

Energetska i plinska kriza koje su započele prije više od godinu i pol i kojima se nakon napada Rusije na Ukrajinu pridružila (geo)politička kriza uzrokovale su goleme potrese u energetici i svim s njome povezanim područjima i strukama.

Iako se možda čini da je konačno došao kraj ere plina, to nipošto nije slučaj. Plin će biti jedan od glavnih energenata još niz godina i to ne samo za grijanje domova, već ponajviše za proizvodnju električne energije koje će trebati sve više i više. Zbog toga ne samo što će plina i dalje trebati, možda i više nego sada, već će i dalje o plinu i plinskoj problematici trebati razmišljati i raspravljati. Uostalom, ne treba zanemariti da neke stvari u plinskoj i srodnim strukama nisu riješene godinama, a vjerojatno ni nikada neće.

Možda baš zato i dalje su potrebni stručni skupovi na temu plina. Uostalom, dok dolaska neke potpuno bezugljične energetike budućnosti plinske sustave, instalacije, uređaje i svu pripadajuću opremu netko će trebati projektirati, izvoditi, graditi, instalirati, uodržavati, servisirati, popravljati, upravljati, ispitivati...

U svemu tome će, baš kao i do sada, Plinarski forum imati svoju ulogu kao mjesto za stručnu raspravu, razmjenu iskustava i razmišljanja, upozoravanje na nedostake i predlaganje rješenja u plinskoj i srodnim strukama.

 

Plinarski forum dio je Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. – 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 13. listopada 2022. godine, klasa: 131-01/22-01/13, ur. broj: 531-01-2-22-4).

 

**** Sudjelovanjem na skupu obveznici stručnog usavršavanja ostvaruju osam bodova, od čega dva za regulativu.

Pokrovitelj:

Znanstveno-stručni pokrovitelj:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: